552204.jpg

pätkä makkaraa

perunaa
porkkanaa
voita
suolaa
maitoa

Ingmannin juoksena juusto cheddar

Kuori perunat ja porkkanat. Itse käytin yhtä isoa perunaa kohden, yhden keskikokoisen porkkanan. Pilko ja keitä suolalla "maustetussa" vedessä. Muista pilkkoa porkkana noin puolet pienemmäksi kuin peruna, sillä sen kypsymysaika on pidempi kuin perunan. Kuumenna uuni noin 200 asteeseen. Kun peruna ja porkkana alkavat olla kypsiä laita makkara uunivuualle ja uuniin. Makkara on valmis on kun se on saanut hieman väriä pintaan. Soseuta sillä välin perunat ja porkkana, kaada tietenkin eka keitinliemi pois :) Lisää soseeseen voi, hieman suolaa tarpeen mukaan ja maitoa kunnes saat perunamuussista mielestäsi tarpeeksi löysää. Kukin makunsa mukaan :)

Ota makkara uunista, lykkää lautaselle ja iske seuraksi porkkanaperunamuussia. Mukavan lisän tälle antaa Ingmannin juokseva juusto. Nauti!