494428.jpg

Annos yhdelle
neljän viljan puurohiutaleita 1dl
vettä 2,5dl
suolaa hyppysellinen

Keitin puuron paketin ohjeen mukaan kattilassa. Puuron voi helposti valmistaa myös mikrossa, jota teenkin välillä töissä. Mikropuuro valmistuu kätevästi näin, sekoita kaikki aineet lautaselle, laita lautanen mikroon ja aikaa noin 2min. Vahdi ettei puuro kiuhu lautasen yli, siksi on hyvä opetella tuntemaan mikronsa :) Kun ensimmäinen aika on mennyt umpeen, sekoita puuroa ja toista vielä uudelleen sama aika, eli minun mikrossani noin 2min. Sekoita ja nauti. Hätätapauksessa jos mikrosi sallii ilman puuron yli kiehumista voit laittaa aikaa heti noin 3min, sekoittaa puuron sen jälkeen ja antaa sen muhia vielä lautasella muutaman minuutin. Puuropakettien kyljestä löytyy nykyisin yleensä myös mikropuuron ohje.

Puurohan on täyttävää ja siten hyvä aloitus aamulle. Itse inhosin lapsuudessa puuroja yli kaiken, jouduin joka ikinen aamu syömään kylmää jo klimppiintynyttä kaurapuuroa, josta saan kyllä syyttää ihan omaa hidasta heräämistäni. Joskin joskus se puuro meni koiran suuhun heti kun iskän auto oli startannut pihasta :) Nykyisin olen oppinut syömään taas puuroja, tosin se tavallinen kaurapuuro tökkii vieläkin hieman, mutta senkin saa alas kun tekee siitä tarpeeksi löysää.

Kevennystä puuron valtavaan voisilmään tai ylisokeriseen hillosilmään saa kun käyttää lasten valmisruokia, tässä tapauksessa hillosilmänä toimi Semperin 4kk persikkaa, päärynää, ananasta ja mangoa-sose. Tietysti voisi myös käyttää marjoja soseen sijaan, mutta itse en niistä oikein puuron kanssa välitä, sillä mielestäni ne kaipaavat lisäkseen silloin sokeria, jota nyt yritän hieman välttää.
Joka keväinen laihdutus menossa =) Siitäkin syystä aamupuuro on hyvä, täyttää pitkäksi aikaa. Tällä annoksella jaksettiin hyvin kävellä tunnin verran ulkona, lenkki piti sisällään kiipeämisen malminkartanon täyttömäelle/jätemäelle ja takaisin :)